zondag 18 augustus 2019



COQ AU VIN  

De mis en place: kippenpootjes, kipdijfilet, selderij, wortel, ui, lenteui, knoflook, champignons, gerookte spekblokjes, laurier, thym, zachte rode wijn.



Groente snijden.
Bak de spekjes uit en giet het vet ervan in een vuurvast schaaltje om af te laten koelen.
Bak de groente in het achtergebleven spekvet van de spekjes pan, tot de groente carameliseert. Voeg dan drie kwart fles wijn toe. Zet de afzuigkap uit en geniet even van de heerlijke geur!
Giet een beetje olie over de ongekruide kip

en bak die even goudbruin aan in een hete oven.

Pureer het inmiddels gaar geworden groentemengsel met een staafmixer.



Voeg de uitgebakken spekblokjes toe en de champignons.



leg de kip in de pan met de laurier en voeg wat water, evt. nog wat wijn, peper en thym toe. Laat het geheel een paar uur zachtjes stoven. Laat het een nachtje staan, want morgen is ie op zijn lekkerst. Mmmmm.... lekker met bijvoorbeeld andijviestamppot of zuurkool. In het laatste geval kan je bijvoorbeeld ook wat pruimen toevoegen, voor een bijzonder en lekker resultaat. Genieten!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten