zaterdag 17 augustus 2019

GODDELIJKE CURRY VAN VLEES: SUCADELAPPEN.  


Twee rode uien, geraspte gemberknol (deze kwam uit een potje, die ik wel erg zout vond, even proeven), 6 tenen knoflook, chilipeper, ±125 gr 0% vet griekse yoghurt, 1 kilo sucadelappen in reepjes, zonder de vetjes en de zeentjes, zakje ±65gr geroosterde pijnboompitten. 
Kruiden: 1 theel. karwijzaad, 3 eetl ketoembar, 1 theel. marsala, 1 theel. koenjit, peper, bouillonblokje (ipv zout), verse koriander.


Fruit zachtjes de ui, de knoflook, de gember en schep het daarna uit de pan in een schaal.
Meng daarna de kruiden 
en bak deze voorzichtig in dezelfde pan.


Voeg het vlees toe en bak dit vrij hoog 4 a 5 min., dan afgedekt nog eens 15 min. Misschien later een heel klein beetje water toevoegen als het dreigt aan te koeken. 
Het ui/knoflook/gember mengsel is nu afgekoeld, voeg de pijnboompitten toe en de yoghurt en meng het met de staafmixer tot een mooi roze mengsel.
en schep die dan bij het vlees

Laat het minstens 4 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan, roer en kijk af en toe even of het ietsje water nodig heeft.

Knip de verse koriander blaadjes er boven en serveer het lekker met mango chutney en snijboontjes / kidneyboontjes en basmatirijst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten