zaterdag 17 augustus 2019

HOLLANDSE GARNALEN CROQUET BALLEN

Je maakt een roux van boter, meel, knoflookje, sjalotje, stukje visbouillontablet, peper, citroen, peterselie tot ie glad en stijf is, maar je kunt ook een dikke gladde aardappelpuree gebruiken als basis.


Wel zo stijf dat je garde er in rechtop blijft staan en voeg peterselie toe.


Dan de Hollandsche garnalen erbij, die je even aan de kook hebt gebracht met wat visbouillon.

Schep de ragout over op een bord. Nadat de ragout in de koelkast afgekoeld en dik is geworden rol je er makkelijk balletjes van, die rol je in de bloem zodat het krokante laagje beter blijft zitten.

In het eiwit en in de paneermeel, 

druk de paneermeel stevig aan.
in de frituur, 180 graden, tot ze bruin zijn...
Serveer ze, in dit geval een beetje chique met mosterd van Jonnie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten