Makkelijke appelcake.
Mis en place: 100 gr.boter, 100 gr. suiker, 150 gr. meel, 3 eieren, vanillesuiker, 10 gr. bakpoeder, kaneel, 3 appels.
Bekleed de bodem met bakpapier en vet de vorm in met boter.
Weeg de 100 gr. boter en doe die in een grote beker om het straks te smelten.
Weeg de 100 gr. suiker
Weeg de 150 gr. meel
Weeg de 10 gr. bakpoeder
Schil en snijd de appels om het klokhuis heen in blokjes en leg die in een bakvorm, strooi kaneel erover
Kluts de eieren
Voeg de suiker toe
Voeg de meel toe
Vanillesuiker toevoegen
Smelt de boter en voeg die toe aan het beslag
Nog even goed mixen, bakpoeder toevoegen en de nog warme beslag over de appels laten vloeien
Ongeveer 35 minuten op 180 gr.
Keer de cake om op een bord en trek het bakpapier eraf.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten